Редене – полагане на тротоарни плочки

Лепене полагане и ремонт на плочки от бетон за тротоари пред жилища и вили.

Предлагаме изграждане на тротоари чрез полагане на плочки. Бетонните тротоарни плочи се доставят от фирма Анка 2004 в цветове и размери избрани от клиента. Цената се определя след безплатен оглед а срока за доставка и полагането на тротоарните плочки са по избор на поръчителя.Работим с малки и големи фирми а също изпълняваме поръчки на частни лица. За всяка поръчка фирма Анка 2004 издава фактури.

Тротоарни плочки – съвети за закупуване и поставяне.

До голяма степен пейзажът на селска къща или вила се определя от дизайна на пътеки, тротоари, детски площадки или паркинги, които са оборудвани на обекта. За тяхното подреждане най-често се използват тротоарни плочи, които са декоративен строителен материал. Има значително предимство пред асфалтовата или бетонова настилка и с правилния подход към избора и монтажа ще се използва дълго време.

Нещо повече, освен дълготраен ефект, ще получите и красива визия, стига да монтирате тротоарните плочки правилно. Видове и методи за производство на тротоарни плочи Днес на строителния пазар на потребителя се предлага огромно разнообразие от тротоарни плочи с различни размери и форми, които се различават по метода на производство, обхвата и цената. Най-популярните видове тротоарни плочи включват: циментово-пясъчни плочки; клинкер; каучук; полимер-пясък (пластмаса); гранит.

За производството на циментово-пясъчни плочки като суровини се използват цимент, вода, чакъл или натрошен камък. Има три начина да го направите: Виброкомпресия. Същността на този метод е, че клетките на специална пресова матрица се пълнят с бетонна смес, която се уплътнява под въздействието на непрекъснато вибриращ щанц. След като бетоновата смес се уплътни до необходимата степен, щанцът и матрицата се повдигат нагоре, а готовата плочка остава на платформата да изсъхне. Вибролеене.

При тази технология бетонната смес се излива в специални форми от пластмаса или метал. Тези форми се намират на вибриращата маса, където се извършва процесът на уплътняване на бетонната смес.

След трамбоване формите се поставят в сушилна камера, където се сушат 12 часа при температура 380С. Тази технология се използва и при производството на тротоарни плочи у дома. В същото време бетонната смес се уплътнява ръчно и сушенето се извършва при температура 760C. Хиперпресия.

Тази технология е подобна на виброкомпресията и се състои в това, че процесът на уплътняване на бетонната смес се извършва с помощта на хидравлична преса при високо налягане от 150-250 kg / cm2.

Как да изберем тротоарни плочки?

Изборът на материал за настилка се определя от мястото на приложение и очакваното натоварване. Ако планирате да поставите пешеходни пътеки в страната с минимално натоварване, можете да закупите павета с дебелина до 30 мм, но малки по размер – оптимална се счита за плоча от 30 * 30 см.

По-големите размери изглеждат привлекателни, поради лекотата на монтаж, два реда плочи ще са достатъчни за пътеката с размери 40 * 40 см, заедно с границата получавате един метър. Но полагането на материал с такива размери трябва да се извърши с помощта на субстрат. По правило общите продукти са тежки, което донякъде усложнява транспортирането при закупуване на големи количества.

Когато избирате материал, трябва да обърнете внимание на външния му вид, по време на визуална проверка е лесно да се открият дефекти, които впоследствие могат да доведат до разрушаване на структурата на плочата. Ако повърхността е гладка и лъскава, това може да означава прекомерна употреба на вода по време на производството. Такива павета не само ще бъдат хлъзгави, но могат бързо да се срутят поради разхлабената структура. Ако на повърхността има видими съсиреци от багрило, чужди включвания, бучки, особено забележими от долната страна или при повреда, това може да означава ниско качество на използвания материал, непочистен пясък и нарушение на технологията. Подобни продукти също не издържат дълго.

Можете да проверите силата, като чукате плочите една в друга, те трябва да издават звънлив звук. Основният фактор, влияещ върху цената на паветата, не е нейният размер, а материалът, от който са направени. Ако към състава се добавят пластификатори или повърхността се третира с водоотблъскващо средство, тогава цената ще бъде по-висока. Цената на продуктите, произведени чрез сухо пресоване, също ще бъде по-висока от материала, произведен чрез конвенционално вибролеене, такива продукти имат дебелина повече от 6 cm, а теглото може да достигне 20 kg с размери 500 * 500 mm.

Как да поставите тротоарни плочки и да се грижите за тях в последствие?

Проверете препоръките на производителя на плочки или производителя на суха смес. Има специални техники, които ще ви помогнат правилно да поставите плочките. Ако използвате предложените схеми, плочката ще остане здрава дълго време – производителите дават гаранция за това. При монтажа на всеки тип плочки има свои собствени характеристики. Например, пясъкът с цимент не винаги е подходящ за полагане на плочки, въпреки че те се считат за най-популярните материали.

За да се запази блясъка на тротоарната плоча, тя периодично се третира с водоотблъскващи средства – специални разтвори. В никакъв случай не опитвайте сами да полагате тротоарни плочки, ако нямате опит в тази област! Нещата са специфични, и понякога можете да объркате целия проект… Съветваме Ви да изберете фирма, която от дълги години оперира в тази област.